Terug naar homepage
 

Nieuwsbrief – November 2018

Beste Casa Maín sympathisant,

Hopelijk hebben jullie, net als wij, met volle teugen genoten van de lange warme zomer en de schitterende Indian Summer die erna kwam. Hoog tijd voor ons om terug aan de slag te gaan.  Deze nieuwsbrief om jullie warm te maken voor onze Fiesta Maín en de Cava verkoop op gang te trekken. Ook wat nieuws uit Bolivia uiteraard.

Liefdevolle groet,

Roos, voorzitter Casa Maín Vlaanderen

Fiesta Maín 3.0

Onze 3e editie van Fiesta Maín gaat dit keer door op zondag 25 november 2018 vanaf 15u in Ontmoetingscentrum KERKEM, Rerum Novarumstraat 24, Aalter.

We verwelkomen jullie graag met een drankje vanaf 15u. Er is volop contact met de ambassade van Bolivia en als alles volgens plan verloopt, mogen we ook iemand van de ambassade van Bolivia verwelkomen, misschien de ambassadeur in hoogst eigen persoon.

We voorzien een korte documentaire over Bolivia.

Ook de kleine honger kan gestild worden met empanadas en een drankje, u aangeboden voor de democratische prijs van €15 voor volwassenen en €10 voor kinderen tot 12 jaar.

We geven dan het startschot voor onze  Cava  verkoop, daarnaast zijn ook onze prachtige  wenskaarten  en andere Boliviaanse spulletjes te koop.

De bar blijft de hele middag en avond open met Cava, wijn, frisdrank en koffie.

Inschrijven kan via deze link.

Cava Verkoop 5.0

Ondertussen zitten we al aan de 5eeditie van onze Cava Verkoop.  Elk jaar opnieuw is het een groot succes, waarvoor we iedereen zeer dankbaar zijn.

Ook dit jaar gaat de volledige opbrengst van de verkoop naar de bouw van de school.

Opnieuw kozen we voor Flama D’Or bij dezelfde leverancier, die ons project ook zeer genegen is.

De prijs is dit jaar hetzelfde gebleven: €10 per fles of €60 voor een karton van 6 flessen.

Bestellen kan als volgt:

  1. Liefst via deze link.
  2. Door een mailtje te sturen naar casamain@casamain.be met vermelding van het aantal flessen dat je wil bestellen en jouw contactpersoon in kopie te zetten, zie hieronder.
  3. Het juiste bedrag over te schrijven op rekeningnummer  BE16 7370 1544 5574 van Casa Maín Vlaanderen met vermelding: Cava, jouw naam en jouw contactpersoon.

Contactpersonen:

Roos:  0494/64 95 36  roos.vandendriessche@gmail.com
An:      0476/23 34 00  an.surmont@icloud.com
Karel: 09/374 26 26     karelbockaert@hotmail.com

Opnieuw duizend maal dank voor je steun.

Wenskaarten

We maker er eigenlijk weinig reclame voor, maar we mogen best trots zijn op onze prachtige wenskaarten.  Onze vriendin-kalligrafe Katja Masyn heeft ze speciaal voor ons ontworpen en zijn dus nergens anders te koop.  De tekst op de kaart is telkens zowel in het Nederlands als in het Spaans gekalligrafeerd.  Er zijn 5 verschillende soorten, je kan ze hieronder bekijken. Meer werk van Katja kun je vinden op haar Facebook pagina.

Felicidades – Proficiat
Muchas Gracias – Dank je wel
Prospero Año Nuevo – Gelukkig Nieuwjaar
Feliz Navidad – Zalig Kerstmis
Condolencias – Oprechte Deelneming

Je kan onze kaarten bekijken via deze link.

Ze kosten €3 per kaart, telkens met een prachtige gekleurde enveloppe bij. Je kan ze bestellen door een mailtje te sturen naar casamain@casamain.be met de vermelding hoeveel en welke kaarten je wil bestellen.  We nemen dan met jou contact op voor de levering.

Nieuws uit Casa Maín

Gina, onze contactpersoon in Casa Maín, laat weten dat de Correos (Post) nog altijd  niet functioneert zoals het hoort. Daarom worden de brieven van de meisjes ingescand, doorgestuurd en hier afgedrukt. Ondertussen moet bijna elke meter een briefje gekregen hebben van zijn metekindje. Ook brieven om door te sturen, mag je ons bezorgen, dan scannen wij ze in en sturen ze door naar Gina.

De bouw van de kleuterschool is zo goed als af. De start van de bouw van de lagere school loopt wat vertraging op omdat de beloofde subsidies van het hoofdklooster in Italië op zich laten wachten. Maar we zijn overtuigd dat dit in orde gaat komen.

Algemene vergadering

Op 6 november ging de jaarlijkse algemene vergadering van onze VZW door.  Daar werd het Jaarverslag 2017-2018 voorgesteld, alsook het financieel verslag. Aangezien transparantie voor ons zeer belangrijk is, kun je het jaarverslag lezen via deze link.

Warmste week

Ook dit jaar hebben we ons aangemeld als ‘Goed Doel’ voor de Warmste Week van Studio Brussel.  We kregen het heugelijke nieuws dat de Basisschool Sint-Lodewijkscollege Christus Koning een aantal acties zal organiseren ten voordele van Casa Maín.  Waarvoor onze hartelijke dank.

Casa Main