Terug naar homepage
 

Nieuwsbrief – November 2019

Beste Casa Maín sympathisant,

We zijn een tijdje bij jullie weggeweest, maar we gaan er opnieuw tegenaan.  Tijd om onze Cava verkoop op gang te schieten. Onze plannen voor de Warmste Week bekend te maken en uiteraard ook wat nieuws uit Casa Maín te melden.

Liefdevolle groet,

Roos, voorzitter Casa Maín Vlaanderen

Cava Verkoop 6.0

Ondertussen zitten we al aan de 6eeditie van onze Cava Verkoop.  Elk jaar opnieuw is het een groot succes, waarvoor we iedereen zeer dankbaar zijn.

Ook dit jaar gaat de volledige opbrengst van de verkoop naar de bouw van de school.

Goede dingen moeten je niet veranderen, daarom kozen we opnieuw voor Flama D’Or bij dezelfde leverancier, die ons project ook zeer genegen is.

De prijs is dit jaar hetzelfde gebleven: €10 per fles of €60 voor een karton van 6 flessen.

Bestellen kan als volgt:

  1. Liefst via deze link.
  2. Door een mailtje te sturen naar casamain@casamain.be met vermelding van het aantal flessen dat je wil bestellen en jouw contactpersoon in kopie te zetten, zie hieronder.
  3. Het juiste bedrag over te schrijven op rekeningnummer  BE16 7370 1544 5574 van Casa Maín Vlaanderen met vermelding: Cava, jouw naam en jouw contactpersoon.

Contactpersonen:

Roos:  0494/64 95 36  roos.vandendriessche@gmail.com
An:      0476/23 34 00  an.surmont@icloud.com
Karel: 09/374 26 26     karelbockaert@hotmail.com

Opnieuw duizend maal dank voor je steun.

Wenskaarten

We maker er eigenlijk weinig reclame voor, maar we mogen best trots zijn op onze prachtige wenskaarten.  Onze vriendin-kalligrafe Katja Masyn heeft ze speciaal voor ons ontworpen en zijn dus nergens anders te koop.  De tekst op de kaart is telkens zowel in het Nederlands als in het Spaans gekalligrafeerd.  Er zijn 5 verschillende soorten, je kan ze hieronder bekijken. Meer werk van Katja kun je vinden op haar Facebook pagina.

Felicidades – Proficiat
Muchas Gracias – Dank je wel
Prospero Año Nuevo – Gelukkig Nieuwjaar
Feliz Navidad – Zalig Kerstmis
Condolencias – Oprechte Deelneming

Je kan onze kaarten bekijken via deze link.

Ze kosten €3 per kaart, telkens met een prachtige gekleurde enveloppe bij. Je kan ze bestellen door een mailtje te sturen naar casamain@casamain.be met de vermelding hoeveel en welke kaarten je wil bestellen.  We nemen dan met jou contact op voor de levering.

Nieuws uit Casa Maín

Op 5 oktober was Sor Irene voor enkele dagen in Brussel. Sor Irene werkt in het economaat van de zusters in Cochabamba. Deze gelegenheid mochten we niet zomaar voorbij laten gaan en daarom vertrok Karel Bockaert richting Brussel voor een ontmoeting met Sor Irene.  Ze verzekerde ons dat het geld dat wij storten steeds naar de bestemming gaat die wij voor ogen hebben.  Het schoolgebouw, het tehuis, een extraatje voor een meisje. Op onze vraag werden daarvan ook wat rekeninguittreksel en dergelijke gevraagd. ’s Anderendaags mochten we die al ontvangen.  Nogmaals zijn wij ervan overtuigd dat ons geld wel echt goed terecht komt.

De bouw van de school gaat traag vooruit. De sponsoring vanuit Italië is weggevallen. De toelagen van de overheid laten soms op zich wachten.  We kregen de indruk dat de bouw van de school momenteel vooral met onze steun verder gaat.  Daarom blijft onze hulp meer dan welkom.

VZW Herbronnen

Op een onverwachts moment zijn we in contact gekomen met iemand die zich inzet voor de VZW Herbronnen.  Dit is een VZW die opgericht is door de kunstenares Bradi Barth.  Deze VZW werd aangesteld als legataris voor het bezit en de kunstwerken van de dame. Meer info over de VZW kun je lezen op de website van VZW Herbronnen. De doelstellingen van deze VZW zijn enerzijds evangelisatie onder ieder vorm en materiële en financiële hulp aan missionarissen.

Op 18 september werden we uitgenodigd op de vergadering van deze VZW en we werden daar zeer hartelijk ontvangen.  Zij vinden ons project een fantastisch project en zijn zeker bereid ons te steunen, maar de voorwaarde is dat de steun overeenstemt met de waarden en de doelstellingen van de VZW.  Tijdens de ontmoeting van Karel met Sor Irene in Brussel, kwam ook dit aan bod.  Het dak van de kapel moet dringend gerestaureerd worden.  Sor Rosario, de directrice van het tehuis zal ons een prijsofferte bezorgen, die wij kunnen indienen bij de VZW Herbronnen. We kijken al uit naar onze volgende ontmoeting met VZW Herbronnen in januari.

Warmste week

Ook dit jaar hebben we ons aangemeld als ‘Goed Doel’ voor de Warmste Week van Studio Brussel.  De selectiecriteria waren strenger dan vorig jaar, maar we kwamen zeker opnieuw in aanmerking.
Onze actie de we willen op poten zetten is ‘Inpakken for life’. Klanten kunnen in de Standaard Boekhandel in Brugge tijdens de shoppingweekenden van december hun kadootje kunnen laten inpakken tegen een vrije gift.  We zijn momenteel bezig daarover praktische afspraken aan het maken.

Casa Main