Terug naar homepage
 

Nieuwsbrief – Juli 2016

Beste peters en meters, beste sympathisanten,

Eindelijk is de zomer in het land.  Tijd voor een rustgevende vakantie.  Maar niet voor de bouwvakkers van de school van Casa Maín. De werken voor de school zijn volop aan de gang.  En het gaat vooruit.  Ondertussen zijn we ook volop bezig met de voorbereiding van onze 2e editie van Fiesta Maín. Ook zijn enkele jongeren vertrokken naar Casa Maín om 4 weken als vrijwilliger te werken in het tehuis.
Kortom we zitten niet stil, hier niet en zeker niet in Casa Maín.

Roos, voorzitter Casa Maín Vlaanderen.

Nieuws uit Casa Maín

De bouw van de school gaat vooruit.  Waar enkel maanden geleden alleen nog maar pilaren te zien waren, staan er nu reeds enkele muren recht.  Regelmatig krijgen we van Gina die als vrijwilligster werkt in Casa Maín foto’s doorgestuurd.

In april zag het er zo uit:

IMG_0823 IMG_0824 IMG_0825

In juni ziet het er al zo uit:

20160704_142425 20160704_142433 20160704_142448 20160704_142454

Vrijwilligers in Casa Maín

Op 2 juli zijn er 3 jongeren samen met zuster Lies via Vides voor een maand vertrokken naar Casa Maín.  Vides is de jongeren organisatie van Don Bosco. Zij gaan elk jaar met een aantal vrijwilligers naar een tehuis van Don Bosco ergens ter wereld. Dit jaar hebben zij Casa Maín uitgekozen.  De jongeren gaan onder andere helpen met huiswerk, Engelse les geven, speelplein werking organiseren of er gewoon zijn voor de meisjes.

Er zijn momenteel ook nog 2 vrijwilligers uit Andorra.

Feest in ’t Park in Brugge

Op 20 juni stonden Roos en An met een standje van Casa Maín op Feest in ’t Park in het Minnewaterpark in Brugge.  Het werd een prachtige zonovergoten namiddag waarbij we heel wat leuke mensen ontmoetten. Ook de verkoop van onze spulletjes ging vlotjes.  Zeker een geslaagde editie en voor herhaling vatbaar. Ook schreven enkele mensen zich in voor onze nieuwbrief.  Aan hen, welkom bij Casa Maín.

Fiesta Maín

Zoals reeds in onze vorige nieuwsbrief vermeld, gaat op 20 november 2016 onze 2e editie van Fiesta Maín door.  Dit keer in samenwerking met Iberoamericanos en Brujas. Dit is een groep spaanssprekenden die maandelijks samenkomt en ons project in Bolivië zeer genegen is. Dit keer gaat onze Fiesta door in zaal ’t Centrum in Steenbrugge, Baron Ruzettelaan 296, 8310 Brugge (Assebroek). Op het menu staan o.a. Boliviaanse dansinitiatie door de dansgroep Kantuta, kindergrim en natuurlijk heerlijke Zuid-Amerkaanse gerechten. Inschrijven voor kinderen tot 6 jaar is gratis,  voor kinderen tussen 6 jaar en 12 jaar €10 en voor volwassenen betalen €15.
Inschrijven kan via deze link of via casamain@casamain.be

Casa Main