Terug naar homepage
 

Nieuwsbrief November 2016

Beste peters en meters, beste sympathisanten,

Met rasse schreden naderen we reeds het einde van het jaar.  Het schooljaar is al volop aan de gang, Sinterklaas en kerstversiering zijn hier en daar aanwezig.  Voor ons was het zeker een boeiend jaar.  De bouw van de school is volop aan de gang en het gaat vooruit.  De school Spes Nostra in Zedelgem koos ons project uit om het hele schooljaar rond te werken.  De voorbereidingen van Fiesta Maín zijn volop aan de gang.  Kortom we blijven bezig…

Roos, voorzitter Casa Maín Vlaanderen

Fiesta Maín

Op 20 november gaat onze Fiesta Maín door. Dit in zaal ‘Centrum’ in de Baron Ruzettelaan 296 in Brugge.  Dit keer doen we dit in samenwerking met ‘Ibericoamericanos en Brujas’.  Dit is een groep Spaanstaligen, zowel uit Zuid-Amerika als uit Spanje die zich verenigd hebben en ons project zeer genegen is.
Iedereen is welkom vanaf 11u30. Dit is het programma:

  1. Boliviaanse maaltijd
  2. Workshop Boliviaanse dans in samenwerking met ‘Kantuta’
  3. Infostand over ons project
  4. Verslag van het bezoek van de vrijwilligers van Vides aan Casa Maín
  5. Verkoopstand met Boliviaanse producten en uiteraard ook onze Cava
  6. Vertaalstand voor briefjes aan de metekindjes
  7. Kinderanimatie

Je kan je inschrijven via deze link of door een mailtje te sturen naar casamain@casamain.be

Cava verkoop

Onze jaarlijkse Cava verkoop is ondertussen opnieuw van start gegaan.  Het ideale eindejaarsgeschenk of om zelf te drinken uiteraard.  Het is dezelfde Cava als vorig jaar.  Jammergenoeg kunnen we dit jaar niet rond de accijnsverhoging. Daarom komt de prijs dit jaar op €9 per fles en €52 per doos van 6.  Je kan bestellen door een mail te sturen naar casamain@casamain.be. Of door iemand van het bestuur te contacteren.

Warm aanbevolen!

Nieuws uit Casa Maín

In september zijn enkele sympathisanten langs geweest in Casa Maín tijdens hun rondreis in Zuid-Amerika.  Zij zijn zeer gastvrij ontvangen door de zusters en de meisjes.  Ze kregen een rondleiding in het tehuis en mochten mee-eten met de zusters.  Het was een korte maar zeer positieve ontmoeting. Zij waren onder de indruk van de efficiëntie waarmee de hogar gerund wordt en het vertrouwen en intellect dat Sor Rosario, de directrice, uitstraalde.

Nieuws uit Casa Maín 2

We kregen een bericht van Gina,  die in het tehuis werkt en onze contactpersoon is, dat er sinds kort af en toe problemen zijn met de pakjes die meters en peters opsturen.  Door de nieuwe politiek van de regering komen sommige pakjes niet toe of vragen heel wat administratieve rompslomp en/of dure invoerrechten om ze te ontvangen. Daarom vraagt men met aandrang alleen platte pakketjes op te sturen waar voorbeeld een boek in kan.  Liefst geen kledij of snoep of andere zaken die door de douane moeten.

School Spes Nostra in Zedelgem

De school Spes Nostra in Zedelgem waar de vrouw van een peter lesgeeft, geeft dit jaar ons project uitgekozen om het hele jaar door rond te werken. Alle opbrengst zal naar ons project gaan. Zo gingen onze bestuursleden Roos en An, Casa Maín gaan voorstellen in de school en mochten zij reeds met een standje staan op het familieontbijt op 23 oktober.

Alvast op voorhand onze hartelijke dank.

Rotary Brugge-Zuid

De Rotary Brugge-Zuid heeft interessen getoond in ons project. Ook zij vinden onderwijs ongelofelijk belangrijk.  Daarom mogen Roos en An op 15 november Casa Maín gaan voorstellen.

Vrijwilligers in Casa Maín

Op 2 juli zijn er 3 jongeren samen met zuster Lies via Vides voor een maand vertrokken naar Casa Maín.  Vides is de jongeren organisatie van Don Bosco. Zij gaan elk jaar met een aantal vrijwilligers naar een tehuis van Don Bosco ergens ter wereld. Dit jaar hebben zij Casa Maín uitgekozen. Zij komen uitgebreid verslag doen van hun ervaringen op Fiesta Maín.

 

Casa Main