Terug naar homepage
 

Nieuwsbrief – December 2017

Beste Peters en Meters, Beste sympathisanten,

Na enkele maanden van stilte zijn we terug.  Dat neemt niet weg dat we stilgezeten hebben.  Op 31 augustus sloten we het boekjaar opnieuw af met een mooie balans. Onze jaarlijkse Algemene Vergadering vond plaats op 16 novmeber 2017.  Wat verder kun je ons jaarverslag lezen.  We wensen jullie alvast een fijn eindejaar en volgend jaar komen we bij jullie terug.

Roos, voorzitter Casa Maín

Cava Verkoop

Op vraag van velen zijn we enkele weken geleden opnieuw gestart met onze jaarlijkse Cava verkoop.

We kozen dit jaar opnieuw voor dezelfde leverancier.  Flama D’ Or, ideaal als aperitief of als eindejaarsgeschenk uiteraard. De prijs is €10 per fles en €60 per doos van 6 flessen.

Je kan bestellen door een mail te sturen naar casamain@casamain.be, dan nemen we contact met je op voor de levering.

Wenskaarten

We hebben er eigenlijk nog nooit reclame voor gemaakt, maar we mogen best trots zijn op onze prachtige wenskaarten.  Onze vriendin-kalligrafe heeft ze speciaal voor ons ontworpen en zijn dus nergens anders te koop.  De tekst op de kaart is telkens zowel in het Nederlands als in het Spaans gekalligrafeerd.  Er zijn 5 verschillende soorten:

Felicidades – Proficiat
Muchas Gracias – Dank je wel
Prospero Año Nuevo – Gelukkig Nieuwjaar
Feliz Navidad – Zalig Kerstmis
Condolencias – Oprechte Deelneming

Ze kosten €3 per kaart, telkens met een prachtig gekleurde enveloppe bij.

Je kan meer van Katja haar werk bewonderen op haar Facebook pagina.

Je kan deze kaarten bestellen door een mail te sturen naar casamain@casamain.be, dan nemen we contact op met jou voor de levering.

Vastenactie School Heilige Familie Sint-Niklaas

Deze school zocht een project om te steunen met hun jaarlijkse acties.  Via Liesbet kwamen zij bij ons terecht.  Zij is daar gaan spreken voor de kleuter en lagere school over ons project.  Zij heeft de kinderen geanimeerd met Spaanse liedjes en spelletjes.  De school heeft een sponz-er-actie op touw gezet.  Ook deze school is bezig met de verbouwing van hun school.  Hoe meer geld er binnen kwam hoe meer sponzen er gebruikt werden voor de bouw van hun ‘sponzen’ school. Schitterend idee.  De school zamelde maar liefst €4446,67 in voor ons goede doel.  Wat een schitterend resultaat. Onze hartelijke dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft.

Rotary Brugge-Zuid

Roos en An gingen op 15 november ons project voorstellen bij Rotary Brugge-Zuid.  Zij waren zeer enthousiast over ons project.  Omdat zij net als ons overtuigd zijn van het belang van onderwijs, zeker ook voor meisjes in Zuid-Amerika hebben zij Casa Maín uitgekozen uit de vele ingediende projecten.  Op 30 mei mochten Roos en An de cheque in ontvangst gaan nemen.  Er waren 10 projecten gekozen die elk een cheque ter waarde van €2500 ontvingen. Het is de bedoeling dat dit bedrag gebruikt wordt ter ondersteuning van de meisjes die na het middelbaar onderwijs verder studeren.  Onze hartelijke dank aan Rotary Brugge-Zuid.

Jaarverslag

Op 16 november 2017 ging opnieuw de Jaarlijkse Algemene Vergadering door van onze VZW.  We vinden het belangrijk dat onze cijfers transparant zijn.  Het jaarverslag verscheen reeds op de site, maar hier kun je ook het jaarverslag lezen.

Nieuws uit Casa Maín

Alles gaat blijkbaar rustig zijn gangetje in Casa Maín.  Geen spectaculair nieuws.  Opnieuw zullen na de grote vakantie een aantal meisjes Casa Maín verlaten.  Wij zijn momenteel bezig met een volledige up-date van ons metekinderen-bestand en zullen dan de meters en de peters van wie het metekindje Casa Maín verlaat contacteren.

Wel zal normaal gezien, zoals reeds eerder gemeld de kleuterschool na de grote vakantie, dus in februari 2018, in gebruik genomen worden.  We zijn er echt trots op.

Fiscale attesten

Bijna een jaar geleden deden we een aanvraag om fiscale attesten te mogen afleveren.  Ondertussen hebben zowel FOD Financiën als FOD Buitenlandse zaken hun goedkeuring gegeven. Ze gaan duidelijk niet over 1 nacht ijs… Nu is het nog wachten op de definitieve goedkeuring.  We zullen regelmatig contact opnemen met Brussel, zodat ons dossier toch wat hoger op de stapel terecht komt.  Kortom we blijven hopen en hopen in onze volgende nieuwsbrief eindelijk groen licht te kunnen meegeven.

Casa Main