Terug naar homepage
 

Nieuwsbrief – April 2018

Beste peters en meters en sympathisanten,

Onze VZW Casa Maín mocht het nieuwe jaar inzetten met fantastisch nieuws.  Na een jaar wachten kregen we van de Federale Overheidsdienst Financiën eindelijk groen licht voor het afleveren van fiscale attesten. Maar hierover verder meer. We hopen dat jullie ook het nieuwe jaar mochten inzetten met zo’n leuk nieuws.  Alvast van het hele bestuur een fantastisch 2018 gewenst, ook al is het al nieuwe jaar al een hele poos bezig.

Fiscale attesten

Zoals in het voorwoord gemeld kregen we groen licht voor het afleveren van fiscale attesten en dit voor een eerste periode van 2 jaar. Daarna moeten we opnieuw een dossier indienen voor een verlenging.  Praktisch komt het er op neer dat iedereen die een schenking deed van minimum €40 van ons een attest krijgt om bij zijn belastingaangifte te voegen.  De voorwaarde is dat je voor je gift niets in ruil krijgt. Alle bedragen die peters en meters betalen en alle vrije giften komen in aanmerking. Maar onze Cava verkoop of onze opbrengsten van de verschillende marktjes komen niet in aanmerking.  Iedereen moet ondertussen zijn fiscaal attest in zijn mailbox gekregen hebben. Voor wie denkt in aanmerking te komen en nog geen attest kreeg, neem gerust contact op met ons via casamain@casamain.be.

Wie naar aanleiding van de mogelijkheid tot het verkrijgen van een fiscaal attest meter of peter wil worden of een vrije bijdrage wil leveren, een adres casamain@casamain.be.

Privacy regels

Binnen 2 maanden, op 25 mei, krijgen de regels die bepalen hoe u moet omgaan met data en privacy van anderen, een revolutionaire update. Overheden en bedrijven, maar ook kleine organisaties en verenigingen, moeten tegen die dag heel wat maatregelen nemen om privacyproof te zijn.  Wij vinden het belangrijk dat wij zorgzaam om met uw gegevens.  Hier kunt u vinden wat wij met uw gegevens doen.

Trooper

“Troop” Casa Maín een extra duwtje in de rug !
“Troopen”? Jawel, troop er vanaf nu maar lustig op los.
Wat houdt het in? Via een kleine omweg (welgeteld 3 muisklikken) via ‘trooper’, kan je Casa Maín een procentje geven op al je online aankopen, zonder zelf één cent meer te betalen.
De meest gebruikte onlineshops zijn reeds lid van Trooper (Brantano, Cool blue, collect&go, booking.com, … ). Toch nog niet zeker of je het helemaal snapt? Deze ‘Trooper voor dummies’ legt het nog eens haarscherp uit en trekt jullie gegarandeerd over de streep.
Go shop!! Go Maín!!

Nieuws uit Casa Maín

In februari begon het nieuwe schooljaar in Zuid-Amerika en dit geeft voor gevolg dat een aantal meisjes de middelbare school hebben afgewerkt en dus moesten beslissen of ze het tehuis verlaten of ze blijven in Casa Maín en verder studeren.

Een aantal meisje zal effectief het tehuis verlaten en gaan ofwel alleen wonen of kunnen terecht bij een familielid. Peters en meters waarvan hun metekindje het tehuis verliet, kregen van ons een berichtje met de vraag of ze nog verder peter of meter willen zijn.  Gelukkig willen de meeste verder peter en meter zijn en zo het tehuis verder blijven steunen.

Nieuws uit Casa Maín (2)

We kregen deze week nieuws van onze contactpersoon Gina in Casa Maín dat de ‘kinder’ afdeling sinds het begin van het nieuwe schooljaar, in februari dus, in gebruik is. De ‘kinder’ afdeling is wat men bij ons de kleuterschool noemt. We zijn eigenlijk zeer trots dat wij daar als kleine vereniging ons steentje mochten aan bijdragen. Hier alvast een aantal foto’s van de kleuterschool.

Brieven naar Casa Maín

Casa Maín laat weten dat het privaat postbedrijf Correos de Bolivia niet meer functioneerd is. Bijgevolg is het adres Casilla 542, waar wij onze post naar toe stuurden momenteel  niet meer in gebruik.  De regering is van Bolivia is van plan om een eigen (staats)bedrijf op te richten, maar dat is zeker nog niet actief. Daarom vraagt men om momenteel niets op te sturen omdat de kans dat de post toekomt zeer klein is.

De warmste week

Zoals in 2016 hadden wij ons vorig jaar opnieuw ingeschreven voor de warmste week. Tot nu toe kregen we nog geen bericht wat Warm Vlaanderen voor ons tegoed heeft, we verwachten de eindafrekening eerstdaags. Voor de editie van 2018 zijn wij op zoek achter een organisatie die zich wil inzetten voor ons goede doel. Dus welke jeugdbeweging, organisatie, vereniging of firma… wil iets organiseren tijdens de warmste week voor onze VZW Casa Maín? Alle info op het wel gekende adres casamain@casamain.be.

Scholen

Onze volgende stap in het promoten van onze VZW is de scholen aanschrijven die een project zoeken om gedurende een schooljaar rond te werken. Verschillende scholen hebben dit reeds gedaan, oa Sint-Andreas Instituut Brugge en Basisschool Kinderland Kortrijk, Spes Nostra Zedelgem zetten zich een heel schooljaar in voor ons project. Telkens was het zowel voor ons als voor hen een leerrijke ervaring. casamain@casamain.be

UN-award voor stad Gent

Als lid van het Gents Overleg Noord-Zuid (GONZ), schaart Casa Maín Vlaanderen zich achter de Sustainable Development Goals van de VN. We zijn er daarom des te fierder op, dat de Stad Gent op 21 maart 2018 tot winnaar van de categorie ‘Communicator’ van de UN SDG action awards werd uitgeroepen.

De Gentse acties om zoveel mogelijk Belgen te stimuleren de SDG’s in hun dagelijkse leven te implementeren, werden door een jury van experten bekroond uit wel 700 inzendingen uit 125 landen.

 

 

Casa Main