Terug naar homepage
 

Peter- en meterschap

Je kunt je engageren als peter of meter van een meisje in Casa Maín. Dit is de meest personlijke en warmste manier om het project te steunen.

Wanneer je kiest voor een petekind in Casa Maín, betaal je een zelf te bepalen financiële bijdrage. Een maandelijkse steun (minstens 5 €) is hierbij zeer welkom evenals andere vrije bijdragen. Vanaf een totaalbedrag van 40 € ontvang je een fiscaal attest. Mogelijks nog belangrijker is dat je persoonlijk contact legt met je petekind door af en toe een briefje te schrijven en een cadeautje te sturen. Een tweetal keer per jaar mag je een briefje uit Bolivië terug verwachten. We houden je verder op de hoogte van de situatie in Casa Maín en bezorgen je af en toe een foto van je petekind. We helpen je ook graag bij al je vragen. Misschien bezoek je op een dag ook wel eens je petekind in Bolivië?

Waar de meisjes het meest naar uitkijken, is een briefje van peter of meter. Het idee dat er iemand op de wereld is die speciaal aan hen denkt, betekent heel veel. De meisjes krijgen graag een persoonlijk beeld van hun peter of meter: een beetje uitleg over je dagelijks leven, familie, werk en een foto is heel erg welkom. Wij helpen graag met de vertaling, indien nodig. Bedenk echter dat de meisjes in Casa Maín niet opgroeien in een schrijfcultuur, zoals we die in Vlaanderen kennen. Niet alle meisjes kunnen zich even goed uitdrukken in een brief. Het is dus mogelijk dat je een eerder algemeen en gereserveerd briefje terug krijgt, wat echter niets zegt over de intenties en het enthousiasme van je petekind.
Uiteraard is een klein cadeautje ook altijd welkom. Omdat cadeautjes opsturen een dure zaak is en in de trage post verloren kan gaan, kan er ook extra geld overgeschreven worden, bijvoorbeeld voor de verjaardag van je petekind. Wij brengen de zusters hiervan op de hoogte, die ter plaatse dan een cadeautje kopen of hen wat zakgeld geven. Zo steunen we ook de plaatstelijke economie. Hou er wel rekening mee dat de zusters doorgaans voor een “nuttig” cadeau kiezen, dus eerder kleren en schoenen dan speelgoed of een knuffel. Een andere oplossing voor de hoge verzendkosten is afspreken met andere meters en peters om de cadeaus samen op te sturen.

Post voor Casa Maín mag gestuurd worden naar:

Hogar Casa Maín
Hijas de Maria Auxiliadora
Naam petekind
Casilla 542
Santa Cruz

Wens je peter of meter te worden contacteer ons en wij helpen je graag verder.

Casa Main