Terug naar homepage
 

Briefjes en cadeautjes

Waar de meisjes het meest naar uitkijken, is een briefje van peter of meter. Het idee dat er iemand op de wereld is die speciaal aan hen denkt, betekent heel veel, zoals u in de getuigenissen kan lezen.

De meisjes krijgen graag een persoonlijk beeld van hun peter of meter: een beetje uitleg over uw dagelijks leven, familie, werk en een foto is heel erg welkom. Wij helpen graag met de vertaling indien nodig. Bedenk echter dat de meisjes in Casa Maín niet opgroeien in een schrijfcultuur, zoals we die in Vlaanderen kennen. Niet alle meisjes kunnen zich even goed uitdrukken in een brief. Het is dus mogelijk dat u  een eerder algemeen en gereserveerd briefje terug krijgt, wat echter niets zegt over de intenties en het enthousiasme van uw petekind.

Uiteraard is een klein cadeautje ook altijd welkom. Omdat cadeautjes opsturen een dure zaak is, kan er ook extra geld overgeschreven worden, bijvoorbeeld voor de verjaardag van uw petekind. Wij brengen de zusters hiervan op de hoogte, die ter plaatse dan een cadeautje kopen. Zo steunen we ook de plaatstelijke economie. Houd er wel rekening mee dat de zusters doorgaans voor een “nuttig” cadeau kiezen, dus eerder kleren en schoenen dan speelgoed of een knuffel. Een andere oplossing voor de hoge verzendkosten is afspreken met andere meters en peters om de cadeaus samen op te sturen.

Post voor Casa Maín mag gestuurd worden naar:

Hogar Casa Maín
Hijas de Maria Auxiliadora
Naam petekind
Casilla 542
Santa Cruz
Bolivia

Casa Main